• Niels
 • Stefan
 • Steff
1 jaar geleden
3053
min
 • Wifi
 • Teams
 • Proximus
 • Server management
 • Firewall

Arodo voert doordacht IT-beleid met CMC

Arodo voert doordacht IT-beleid met CMC

Aan de top van verpakkingstechnologie op wereldniveau staat Arodo. Het resultaat van +30 jaar investeren in kennis, machines en mensen. Met de focus op innovatie en sublieme service voor de klant. Een groeiverhaal dat gepaard gaat met uitbreiding, overnames en een doordacht IT-beleid. Voor dit laatste rekent Arodo op IT-partner CMC.

Hun expertise in verpakkingsoplossingen voor producenten van hoogwaardige poeders leidde tot een internationaal trackrecord, met machines die draaien in zo’n 20 landen. Het is vanuit het hoofdkantoor in Arendonk (België) dat de modernisering van de IT-infrastructuur sinds 2016 werd ingezet. Want als een bedrijf groeit, moet IT volgen.

De juiste technologie

Dennis Boesmans, Financial director van Arodo: “Wij kozen voor externe consultancy om de markt mee in de gaten te houden en de juiste technologie te kunnen implementeren. De IT-specialisten van CMC kennen alle ins & outs van hedendaagse IT-oplossingen en zij weten als geen ander te vertellen wat wij nodig hadden en hebben om future proof te blijven. Dat schept vertrouwen en zorgt voor een stevige IT-backbone waarop we kunnen verder bouwen.”

Wij van CMC gingen van start met een audit of inventarisatie van het IT-luik. Van daaruit ontwikkelden we samen een plan voor investering in een nieuwe serverinfrastructuur, applicaties en IT-beheer. Concreet voorzagen we:

 • Een serverpark on premise met back-up in de Cloud:
  Zonder infrastructuurwerken of back-ups in de kast
  Voor sneller herstel van verloren bestanden
  Volgens strikt back-up plan
  Schaalbaar & betaalbaar
 • Migratie Microsoft 365
 • Bellen via Microsoft Teams
 • Centraal beheer licenties, mailadressen & security

“Microsoft 365 en Microsoft Teams bevorderen de samenwerking tussen de collega’s. Alles in 1 oplossing, zoeken op naam in plaats van nummer en perfect zien wie er al dan niet vrij is om in gesprek te gaan. Handig, en ineens hebben we er een smoelenboek bij.”

IT-partner voor multisites

In 2021 voegde het Duitse Möllers Packaging Technology zich bij de groep rond Arodo. Dennis: “Dat betekende dat we advies nodig hadden om hun IT-infrastructuur te ordenen, optimaliseren, integreren en vooral ook de risico’s in kaart te brengen. In eerste instantie leidde dit tot een Microsoft 365 integratie bij Möllers. De IT-experts van CMC hebben dat subliem gedaan: in één weekend werden alle gebruikers overgezet om ons meteen als 1 bedrijf te kunnen laten werken over de landsgrenzen heen. Het is een evolutief verhaal, met 2-wekelijkse opvolging door de system engineers van CMC om hun lokale IT dienst te ondersteunen en toekomstige ontwikkelingen in goede banen te leiden.”

Daar stop het niet, want overbuur Allco Finishing komt er via overname ook bij. Dennis: “We mikken op de levering en installatie van een building to building straalverbinding met hoge bandbreedte tussen onze beide gebouwen. Aangesloten via fiber. Of eenvoudig gezegd: we willen ons netwerk kopiëren naar de overkant van de straat, zonder extra fiberaansluiting. CMC kan dat voor ons regelen. Zo zijn er no limits op vlak van IT. CMC schakelt snel en flexibel mee op maat van onze noden. Daar horen ook hardware en ingrepen voor betere connectiviteit bij. Het is fijn om zo’n proactieve professionals aan onze zijde te hebben en bij een issue staat CMC support altijd voor ons klaar. We werken nu op kruissnelheid.”

Ook nood aan
IT-modernisering?