• Stefan
  • Steff
  • Michael
  • Koen
1 jaar geleden
3059
min
  • SharePoint
  • Server management
  • Proximus
  • Firewall
  • Call Connect
  • Security

IT all the way – Water Is Life Group doet het met CMC

IT all the way – Water Is Life Group doet het met CMC

Transport van water ‘made sexy’ – Water Is Life Group doet het met succes. Met 11 bedrijven en 140 medewerkers drukken ze hun wereldwijde stempel op de pompenindustrie. Een groep die snel groeit, kan niet zonder een veilig en betrouwbaar IT-beheer en dito infrastructuur. De organisatie zocht en vond zekerheid bij CMC.

Watertechniek dus. Het is de kern van Water Is Life Group uit Pelt (WILG), sinds 1988 gespecialiseerd in de groothandel van innovatieve pomp- en irrigatiesystemen en ondertussen ook actief in import en distributie. Zo’n 6 jaar geleden werd vestiging MPI Arendonk slachtoffer van een cryptolocker aanval. CMC bracht gemoedsrust, initieel met de Cloud maar ondertussen met zoveel meer.

Werken in de Cloud

Jacky Geelen, Chief Commercial Officer van WILG: “Vlak voor de start van het algemene serverbeheer en een full service IT-samenwerking met CMC was MPI inderdaad slachtoffer van hacking. De volledige server en database waren geïmpacteerd. CMC heeft ons toen up & running kunnen houden door ons quasi meteen te laten overstappen naar de Cloud en Office 365 te implementeren. Dat ging snel en professioneel, en we hebben daarna ook nog gegevens weten te recupereren. Sindsdien is MPI in de Cloud blijven verder werken. De aanpak van CMC maakte het verschil en dat schiep vertrouwen.”

IT-infrastructuur in ervaren handen

Na de Cloud en Office 365 volgde de wens om het volledige security luik verder op punt te zetten aan de hand van Password Manager, Monitoring en Multifactor Authenticatie. Dit voor meerdere vestigingen. Allemaal voorzien van firewalling Watchguard van CMC en draaiend op ‘KMO in the Cloud’.

Ook voor deze producten en diensten vertrouwt de groep op ons:

De SharePoint switch

Veilig samenwerken en documenten en processen beheren over de verschillende WILG vestigingen heen… dat was ook nog een dingetje. Of beter gezegd: dat moest veiliger en efficiënter kunnen. Bye bye files bewaren in Dropbox. Op advies van CMC koos WILG recent voor SharePoint.

Koen Craeghs, Accountmanager bij CMC: “Een Microsoft SharePoint omgeving opzetten gebeurt in samenspraak. De klant kan rekenen op een consultatiefase, waarbij we de manier van werken in kaart brengen om SharePoint op maat te kunnen inrichten. Stap voor stap gaan we de structuur opzetten, bijsturen en opleveren. Ons advies komt ook in aanmerking voor subsidiëring via KMO portefeuille.”

De voordelen voor WILG: na de uitrol in Q4 van 2022 kan het team SharePoint gaan gebruiken als veilige plek voor het opslaan, ordenen, delen en openen van data vanaf eender welk apparaat. Ideaal om samen te werken. Bovendien kan de technologie eenvoudig worden uitgebreid naar de andere vestigingen.

More to come

Wat begon voor MPI in Arendonk, krijgt stilaan een vervolg bij andere vestigingen. “Wat voor ons vooral heel prettig is bij CMC, is de ultrasnelle reactietijd. Een pluim voor algemeen IT-beheer en first line support. CMC is onze voorkeursleverancier op het vlak van beveiliging en ook voor andere oplossingen luisteren we graag naar hun advies. De uitrol voor al onze bedrijven lijkt me best wel een uitdaging, zowel voor CMC als voor ons. Binnenkort zal er een IT-manager aan boord zijn bij WILG om onze IT activiteiten te coördineren. Want onze groei vraagt om zowel interne als externe expertise voor SharePoint en de technologieën die we in de toekomst eventueel nog samen met CMC zullen bekijken.” Aldus Jacky.

IT-partner CMC verhoogt efficiëntie & veiligheid